DIV

DIV ofwel Documentaire Informatievoorziening is het beheren, archiveren, registreren en beschikbaar stellen van documenten binnen een gemeente. Lees in deze rubrieken verder over de ontwikkelingen van DIV bij gemeenten.

Volledig digitaal werken bij de gemeente Haarlem

Volledig digitaal werken bij de gemeente HaarlemDe DIV afdeling heeft een nieuwe plek gekregen binnen de gemeente Haarlem. Dit is niet alleen een fysieke verschuiving, maar ook in andere opzichten is er veel veranderd. De afdeling DIV heeft bij de gemeente één plek gekregen. Lees meer over deze praktijkcase in de volledige whitepaper.

Bekijk ' Volledig digitaal werken bij de gemeente Haarlem '

De valkuilen bij informatiemanagement

De valkuilen bij informatiemanagementFouten zijn niet altijd te voorkomen, maar zorg er op zijn minst voor dat je niet dezelfde fouten als een ander maakt. Omdat iedereen wel eens het idee heeft gehad dat het beter had gekund, is dit boekje in elkaar gezet. In het boekje komen een aantal intrigerende onderwerpen in de wereld van informatiemanagement aan bod. De 7 zonden bij…. Kan handvatten bieden als u het overzicht dreigt kwijt te raken of vast loopt. Lees snel verder over de 7 zonden bij… het digitaliseren van dossiers, functioneel beheer, substitutie, informatietoegankelijkheid, e-dienstverlening en vormen van een omgevingsdienst.

Bekijk ' De valkuilen bij informatiemanagement '

Personeelsdossiers digitaal beschikbaar maken

Personeelsdossiers digitaal beschikbaar makenWie wil er tegenwoordig nog papieren personeelsdossiers? Dit kan niet alleen ingewikkeld zijn, maar ook nog tijdrovend en vertragend. Lees in dit artikel meer over het digitaliseren van uw personeelsdossiers. Wat de voordelen zijn en hoe de koppelingen met uw primaire applicatie tot stand kan worden gebracht.

Bekijk ' Personeelsdossiers digitaal beschikbaar maken '
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!