Zaakgericht werken

Zaakgericht werken is een concept dat al enig tijd bestaat binnen de overheid. (Digitaal) Zaakgericht werken met de ondersteuning van een geautomatiseerd informatiesysteem. Zaakgericht werken is geen doel op zich maar een middel om doelen zoals betere dienstverlening en uitvoering van processen te behalen. Deze rubriek staat vol met kennis over zaakgericht werken.

Zaakgericht werken, ga ook van start!

Zaakgericht werken, ga ook van start!Zaakgericht werken (ZGW) is al een hele poos een trend bij gemeenten. Maar waarom precies? Wat heeft het opgeleverd? Hoe verloopt een gefaseerde invoering va zaakgericht werken? Het antwoord op deze vraag vind je in deze whitepaper.

Bekijk ' Zaakgericht werken, ga ook van start! '

Zaakgericht werken en duurzaam archiveren in harmonie

Zaakgericht werken en duurzaam archiveren in harmonieZaakgericht werken en duurzaam archiveren, het blijft een lastige combinatie. Overheden zijn wettelijk verplicht om duurzaam te archiveren, maar een zaaksysteem is hier niet op ingericht. Hoe kunnen deze systemen toch in harmonie samenwerken? Business consultant Rowenna Hameleers-Ronckers geeft daar in deze whitepaper een antwoord op.

Bekijk ' Zaakgericht werken en duurzaam archiveren in harmonie '

Zaakgericht werken bij de overheid: 8 veelgemaakte fouten

Zaakgericht werken bij de overheid: 8 veelgemaakte foutenZaakgericht werken is alleen een meerwaarde als het helpt bij het realiseren van organisatiedoelen, het verbeteren van de dienstverlening of het duurzaam borgen van informatie. Toch wil dit niet bij alle overheden lukken. Dit artikel beschrijft 8 veelvoorkomende fouten die eenvoudig zijn te vermijden. Hoe? Lees snel verder!

Bekijk ' Zaakgericht werken bij de overheid: 8 veelgemaakte fouten '

Zaakgericht archiveren implementeren bij gemeenten

Zaakgericht archiveren implementeren bij gemeentenGemeenten ontvangen, gebruiken, produceren en bewaren grote hoeveelheden digitale informatie. Alleen met het archiveren zijn ze vaak nog terughoudend. Wat als we het in de toekomst nog willen opvragen of gebruiken? Met zaakgericht archiveren is deze informatie in de toekomt ook nog te gebruiken. Wat zijn de uitdagingen en onderwerpen die bij zaakgericht archiveren naar voren komen? Dit e-book is een handreiking voor verschillende doelgroepen binnen een overheidsorganisatie. Lees verder voor meer informatie.

Bekijk ' Zaakgericht archiveren implementeren bij gemeenten '

Procesgericht werken bij gemeenten: 5 tips

Procesgericht werken bij gemeenten: 5 tips“We gaan procesgericht werken, om onze informatie en processen op orde te krijgen”. Dit is niet de juiste insteek. De processen en informatie moet op orde zijn voordat u kunt beginnen met procesgericht werken. Bedenk van te voren: wat is het middel en wat is het doel? Deze whitepaper geeft 5 praktische tips over hoe u kunt beginnen met procesgericht werken bij gemeenten.

Bekijk ' Procesgericht werken bij gemeenten: 5 tips '

Digitalisering in het bestuur is cruciaal

Digitalisering in het bestuur is cruciaalDigitalisering draagt bij aan de informatievergaring in het bestuurlijk proces. Waarom zou uw organisatie het bestuurlijk proces moeten digitaliseren? En waarom werkt dit nét iets beter? Wat is het verschil tussen het analoge- en digitale proces? Lees verder en krijg antwoord op de bovenstaande vragen.

Bekijk ' Digitalisering in het bestuur is cruciaal '
 

De nieuwste artikelen in uw mailbox?
Blijf op de hoogte met de Eburg nieuwsbrief!